Nazaj na vrh

Nasveti za mešan tip kože

Pogosto slišiš izraza suha in mastna koža in takoj misliš, da se moraš za enega izmed teh dveh tipov kože opredeliti. Pa ni vedno vse tako črno in belo. Danes vam bom v tem članku povedala kakšni so znaki mešanega tipa kože ter kako tak tip kože pravilno negovati.

1. Kaj pomeni mešani tip kože

Kot sama beseda ”mešan tip” pove, je to kombinacija suhe in mastne kože. V kolikor je tvoj T predel (čelo, nos in brada) na splošno bolj masten in so vaša lica po navadi suha, potem imate mešano kožo. Nega mešane kože je malo bolj komplicirana, saj je treba vsak predel drugače obravnavati.

2. Čiščenje

Čiščenje je osnovni korak pri negi kateregakoli tipa kože. Tudi če ne uporabljate ličil je pomembno, da s kože očistite odmrle celice in bakterije, ki se na koži naberejo čez dan. Uporabljaš lahko kombinacijo dveh čistil – zjutraj za mastno kožo, zvečer pa za suho. Lahko pa uporabiš čistilo za občutljivo kožo, ki ne bo obremenjevalo suhega predela in morebitnih mozoljčkov na obrazu.

3. Dodaten nasvet

Najbolj idealno bi bilo, da različne predele kože obravnavaš posamezno. Da pa se to ne bo slišalo prekomplicirano, ti povem kako to dosežeš le z dvema izdelkoma. Perfect Match je set, ki vsebuje serum Lucid, ki ga naneseš na T predel (čelo, nos, brada) in kremo Eclipse, ki jo uporabiš pred spanjem, da bo tvoja koža zjutraj in čez celi dan navlažena. Lucid je serum vsebuje aktivne sestavine, ki bodo olje v tvoji koži uravnale, kar pomeni, da se bo tvoja koža čez dan manj mastila. Krema Eclipse pa bo poskrbela, da bo suhi predel dobil dovolj vlage in koža ne bo več hrapava.

//Tawk widget