Nazaj na vrh

Politika zasebnosti

Osebni Podatki

Vaši osebni podatki so skrbno varovani v skladu z veljavnimi predpisi. Podatki, pridobljeni ob vpisu na novice, oddaji naročila, tudi nepotrjenega oziroma nedokončanega (opravljen le 1. korak naročila, kar pomeni registracijo v spletno trgovino), nagradnih igrah in anketah, bodo glede na zakonsko podlago, zakonit interes oziroma ob vaši privolitvi uporabljeni za namene pošiljanja naročenega, ponudb, računov, reklamacij ter ostale potrebne komunikacije. Vaše dostavne podatke delimo s Pošto Slovenije, ki vam bo dostavila paket.

Vaše podatke, vpisane pri nakupu oz. zgodovino nakupov obdelujemo le za potrebe in analizo poslovanja spletne trgovine clariteca.com in jih ne posredujemo tretjim osebam.

Clariteca.com o vas nima, ne zbira in ne shranjuje tako imenovanih občutljivih osebnih podatkov.

Plačilo s kreditno kartico

Če svoje naročilo na plačate s kreditno kartico, clariteca.com ne shranjuje niti nima dostopa do številke vaše kreditne kartice. Podatki o kartici in plačniku (ime, priimek, naslov) se po zaščiteni povezavi prenesejo k našemu ponudniku plačil s kreditnimi karticami, Stripe-u. To je nujno za procesiranje in izvedbo plačila. Tudi njih zavezujejo določila GDPR.

Nakup izdelka

Če kot registriran ali neregistriran uporabnik naše spletne strani kupite določene izdelke, Petja Škufca s.p. od vas zbira naslednje podatke:

  • ime in priimek,
  • naslov,
  • naziv podjetja (opcijsko),
  • elektronski naslov in telefonska številka,
  • opomba naročila (opcijsko).

Vsi podatki, ki so zbrani pri nakupu izdelkov, se zbirajo za namen izpolnjevanja naših pogodbenih obveznosti ter uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja, vključno z reševanjem morebitnih reklamacijskih zahtevkov ter za dostavo kupljenega izdelka. Pravno podlago za obdelavo teh podatkov predstavlja naše pogodbeno razmerje z vami. Ker je obdelava teh podatkov nujna za izvedbo nakupa, se obdelava teh podatkov lahko vrši že na podlagi dejstva, da z nami vstopate v pogodbeno razmerje. Če nam teh podatkov ne želite posredovati, vam ne moremo zagotoviti nakupa naših izdelkov.

Na podlagi zakona o elektronskih komunikacijah vam lahko na elektronske naslove pošiljamo obvestila o naših izdelkih in vsebinah, če ob nakupu izdelka ne označite, da takih obvestil ne želite prejemati. Pri tem ne uporabljamo nikakršnega (avtomatskega) profiliranja, temveč vam zgolj pošiljamo osnovno prilagojena sporočila, za katere ocenimo, da bi vas utegnila zanimati na podlagi vaših preteklih interakcij z nami. Te podatke obdelujemo za obdobje 5 let oziroma do preklica. Obdelavi vaših kontaktnih podatkov za namen takega neposrednega oglaševanja lahko kadarkoli ugovarjate, tako da prek elektronske pošte na e-mail naslov: info@clariteca.com pošljete odjavo od prejemanja e-novic ali pa nam le to pisno posredujete na naslov Petja Škufca s.p., Kuštrinova ulica 4, 1000 Ljubljana, Slovenija.

Prijava na e-mail novice in drugo e-mail komunikacijo

Na naši spletni strani se lahko naročite na prejemanje aktualnih obvestil in informacij o naših akcijah, ponudbah in novostih, ki so neposredno povezane z našo dejavnostjo. Elektronske novice pošiljamo občasno in po potrebi.

Ti podatki se obdelujejo na podlagi vaše izrecne privolitve, in sicer je privolitev podana za določen čas 5 let. Po poteku 5 letnega obdobja bomo prenehali s pošiljanjem oglasnih sporočil, razen v primeru obnove privolitve. Privolitev pa lahko tudi kadarkoli prej brezplačno prekličete, in sicer tako, da nam prek elektronske pošte na e-mail naslov: info@clariteca.com pošljete odjavo od prejemanja e-novic ali pa nam le to pisno posredujete na naslov Clariteca d.o.o., Kuštrinova ulica 4, 1000 Ljubljana, Slovenia.

Izbris osebnih podatkov

Če želite, da clariteca.com izbriše vse vaše osebne podatke (če jih seveda sploh imamo), nam pošljite e-mail na info@clariteca.com. Izbrisana bo zgodovina vaših nakupov (vsa vaša pretekla naročila in vsi podatki, povezane z njimi) ter vaš e-mail v našem e-mail sistemu. Drugih podatkov o vas ne shranjujemo (kreditnih kartic, Paypal računov ipd.) oziroma vas iz njih ne moremo identificirati (brskanje po spletni strani ipd.). Če želite izvedeti, katere podatke o vas imamo oz. hranimo (npr. zgodovino nakupov), pišite na info@clariteca.com.

Vse o novi evropski uredbi (GDPR), ki ureja vaše in naše pravice glede uporabe podatkov, najdete na strani Evropske komisije.

Piškotki

Clariteca.com uporablja piškotke, s katerimi meri obisk, izboljšuje uporabniško izkušnjo in pokaže oglase. S temi piškotki vas ne moremo identificirati na spletu, nimamo dostopa do vašega računalnika ali vašega brskanja po spletu. Poleg piškotkov, nujno za delovanje strani, uporabljamo še:

  • Google Analytics (anonymized) / pomaga spremljati obisk spletne strani / trajanje piškotka: do 3 leta
  • Google DoubleClick in YouTube / piškotki za prikazovanje Google oglasov / trajanje piškotka: do 1 leta
  • Facebook / pomaga prikazati vam zanimive vsebine in oglase si na Facebooku / trajanje piškotka: do 1 leta
  • Analitične piškotke (heatmap, Hotjar) / trajanje piškotkov: do 6 mesecev

Piškotke lahko izbrišete ali onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Če onemogočite piškotke, vam nekateri deli spletne strani clariteca.com morda ne bodo delovali pravilno.

Dodatne informacije

Za vsa vprašanja glede zasebnosti, osebnih podatkov in piškotkov pri uporabi spletne strani clariteca.com, nas lahko kontaktirate.

//Tawk widget