Nazaj na vrh

Pogoji poslovanja

S spletno stranjo www.clariteca.com upravlja podjetje Clariteca d.o.o.

 

Polno ime: PROIZVODNJA IN PRODAJA KOZMETIČNIH IZDELKOV CLARITECA D.O.O.

Kratko ime: Clariteca d.o.o.

Naslov: Kuštrinova ulica 4, 1000 Ljubljana, Slovenija

Matična številka: 9497447000
Davčna številka: SI74180037

IBAN: SI56 0284 3026 5608 684
SWIFT BIC KODA: LJBASI2X
BANKA: NLB d.d.

Register, Registrski organ: AJPES, izpostava Ljubljana
Datum vpisa v register: 6.10.2023
Zavezanec za DDV: DA
Telefonska številka: 031250777
E- poštni naslov: info@clariteca.com

O podjetju:

Gospodarska družba Clariteca d.o.o. se ukvarja s proizvodnjo in prodajo kozmetičnih izdelkov.

Pogoji poslovanja veljajo od 15.10.2023 do preklica.

1. Splošno

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani www.clariteca.si (v nadaljevanju: Clariteca d.o.o.) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP), na podlagi priporočil Gospodarske zbornice Slovenije in mednarodnih kodeksov za spletno in elektronsko poslovanje. Pogoji obravnavajo delovanje podjetja Clariteca d.o.o. ter poslovni odnos med Clariteca d.o.o., registriranimi uporabniki (v nadaljevanju: uporabniki) in kupci blaga ali storitev (v nadaljevanju: kupci). Podjetje si pridržuje pravico do spremembe pogojev.

2. Ponudba

Ponudba, ki se nahaja na spletni strani, se lahko zaradi narave poslovanja dnevno spreminja. Za kvaliteto blaga, izvedbo storitev ali prodajo blaga in s tem povezanimi morebitnimi pritožbami je v celoti odgovorna Clariteca d.o.o..

Fotografije, slike ali posnetki, objavljeni v okviru ponudb, so last podjetja Clariteca d.o.o. ali pa so le zgolj simbolični in ne zagotavljajo natančnih lastnosti izdelka.

Kupec lahko prejme tudi tester, brezplačno ali z nakupom, odvisno od trenutne ponudbe. Tester ima enako sestavo kot izdelek v standardni različici, le da je vsebina manjša, uporablja pa se predvsem za testiranje oz. predstavitev izdelka.  S prejemom testerja, se kupec zavezuje, da testerja ne bo uporabljal za osebno uporabo ali ga preprodal naprej končnemu kupcu.

3. Nakup

Kupec znesek plača podjetju Clariteca d. o. o., skupaj z blagom ali storitvijo pa prejme tudi račun. 

Z registracijo obiskovalec/kupec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa ter dostop do vseh podatkov pogodbe na daljavo.

Kupoprodajna pogodba med podjetjem Clariteca d. o. o. in kupcem je v spletni trgovini www.clariteca.si sklenjena v trenutku, ko kupec zaključi naročilo, ki ga potrdi s klikom na gumb ‘’kupite sedaj’’. Od tega trenutka dalje so vse cene in ostali pogoji določeni ter veljajo za podjetje Clariteca d. o. o. in za kupca. Kupec je oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. 

Kupec račun prejme na svoj elektronski naslov. 

3.1. Postopek nakupa

V postopku nakupa so uporabniku (kupcu) na voljo naslednji tehnični koraki:
– prijava v spletno trgovino z uporabo elektronskega naslova in gesla ali kot gost brez prijave v spletno trgovino;
– iskanje posameznega izdelka v ponudbi izdelkov v spletni trgovini;
– izbor izdelka za nakup;
– dodajanje izbranega izdelka za nakup v nakupovalno košarico;
– določitev količine izdelka za nakup v nakupovalni košarici;
– pregled cene izbranega izdelka v izbrani količini, vključno z obračunanim davkom, če se ta obračuna;
– izbor načina dostave izdelka ali izbor osebnega prevzema;
– izbor načina plačila;
– pregled naročila z izbranim načinom dostave izdelka in obračunanimi stroški dostave, če se ti obračunajo ter
– potrditev in oddaja naročila ter s tem zaključek nakupa.

 

3.2. Tehnološka sredstva, ki omogočajo prepoznavanje in popravljanje napak pred oddajo naročila:

Pred oddajo naročila je uporabniku (kupcu) omogočeno, da enostavno in brez težav:
– vidi in pregleda, katere izdelke je izbral in dodal v nakupovalno košarico;
– vidi in pregleda ceno posameznega izdelka ter skupno ceno celotne izbrane količine posameznega izdelka;
– spreminja izbrano količino posameznega izdelka;
– odstranjuje izbrane izdelke, ki jih ne želi kupiti, iz nakupovalne košarice ter
– obračunava pripadajoči davek, glede na davčno stopnjo, ki velja za izbrani izdelek in njegovo ceno (osnovo za davek).


Pred potrditvijo naročila je uporabniku (kupcu) omogočeno, da enostavno in brez težav:
– spreminja izbrani način dostave izdelka;
– spreminja izbrani način plačila ter
– pregleduje in potrjuje posamezne spremembe.

 3.3. Naročilo sprejeto

Po oddaji naročila uporabnik (kupec) od podjetja Clariteca d.o.o. po elektronski pošti prejme obvestilo, da je naročilo sprejeto. V roku 1 ure od prejema tega obvestila ima uporabnik (kupec) možnost preklicati naročilo brez posledic. Razen možnosti preklica uporabnik (kupec) po oddaji naročila ne more spreminjati vsebine naročila.  

3.4. Naročilo potrjeno

Če uporabnik (kupec) naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Clariteca d.o.o. po prejemu naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih izdelkov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Clariteca d.o.o. lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanje točnosti dobave tudi telefonsko kontaktira uporabnika (kupca) na sporočeno kontaktno telefonsko številko. 1 uro po prejetem naročilu, Clariteca d.o.o. smatra, da naročilo ne bo preklicano in lahko začne naročilo obdelovati. Kupoprodajna pogodba o nakupu naročenih izdelkov med uporabnikom (kupcem) in Clariteca d.o.o. je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

3.5. Blago odpremljeno

Trgovec v dogovorjenem roku naročene izdelke pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti uporabnika (kupca).

4. Dostava

Ponudnik se zavezuje, da bo kar najhitreje odposlal naročene izdelke. Večino naročil, ki jih na delovni dan prejmemo do 13.00 ure, odpošljemo še isti dan oz. najkasneje v roku 4 delovnih dni. V primeru, da določenega izdelka ni na zalogi in bo dobava daljša od 4 delovnih dni, vas o tem nemudoma obvestimo preko telefona oziroma elektronske pošte. V primeru, da vam daljši dobavni rok ne bi ustrezal, lahko izdelek odstranimo iz naročila ali zamenjamo z drugim podobnim. 

Za dostavo skrbi Pošta Slovenije ali kurirska služba GLS, večinoma so pošiljke dostavljene naslednji delovni dan od dneva odpreme. Ko bo vaše naročilo odpremljeno, prejmete obvestilo, da smo naročilo odposlali.  

4.1. Strošek dostave in pakiranje

 Strošek dostave in pakiranja je razviden v košarici ob zaključevanju naročila. Cena dostave in pakiranja znaša 3,90 EUR za pošiljke dostavljene v Sloveniji. Pri plačilu po povzetju se zaračuna dodatno doplačilo v znesku 0,90 EUR.

Ob naročilu v vrednosti 49 EUR ali več je poštnina brezplačna.

5. Osebni prevzem

Izdelke lahko prevzamete tudi osebno. Osebni prevzem lahko izberete pri zaključku nakupa na spletni strani www.clariteca.com ali ob vnaprejšnjem dogovoru na info@clariteca.com ali preko tel. 031250777. Ko bo naročeno blago pripravljeno za prevzem, prejmete obvestilo, v katerem bo naveden možen čas prevzema in kontaktna telefonska številka. Plačevanje na prevzemnem mestu ni mogoče.

6. Načini plačil

Nakup na www.clariteca.com je varen, preprost in udoben. Kupec mora poskrbeti, da so njegovi podatki pravilni in resnični, ne glede na način plačila, saj tako omogoča dostavo na pravi naslov v roku.

Omogočamo naslednje načine plačila:

Plačilo preko UPN naloga (po predračunu)

Uporabnik lahko opravi nakup tudi preko telefona na št. 031 250 777. Po naročilu se mu na njegov naslov pošljejo vsi podatki za nakazilo, ki ga kupec lahko izvrši na pošti, banki, spletni banki ipd. Po vplačilu naloga se kupcu pošlje naročilo in račun.

Plačilo s plačilno kartico

Plačilo s plačilnimi (bančnimi oziroma kreditnimi) karticami preko storitve Stripe (MasterCard, Visa, Visa Electron, BA Maestro). Ko vnesete podatke kartice, morate plačilo potrditi še v svoji spletni banki.

Plačilo preko sistema PayPal

Plačilo po povzetju

Odkupnino paketa lahko kurirju dostavne službe ob dostavi plačate z gotovino ali s kreditno/debetno kartico:
Izdelke bomo dostavili na naslov, ki ste ga navedli ob registraciji oz. ob nakupnem postopku. Priporočamo vam, da navedete naslov, na katerem se nahajate v dopoldanskem času. Prav tako priporočamo, da napišete mobilno številko, na kateri ste dosegljivi v dopoldanskem času, saj vas bo kurir lahko poklical in se dogovoril z vami o načinu dostave. Telefonska številka je uporabljena zgolj zaradi boljše kvalitete dostave.

V primeru plačila po povzetju se vam dodatno zaračuna strošek v višini 0,9 € (ne glede na znesek naročila).

Paket lahko prevzamete v paketni trgovini, poslovnici ali na paketomatu. 

V kolikor bi pri plačilu prišlo do kakršnih koli težav se kupci lahko obrnejo na informativni oddelek preko e-mail naslova: info@clariteca.com ali preko tel. 031250777.

 

Zgornji načini plačil veljajo pri vseh ponudbah razen, če je drugače navedeno v sami ponudbi.


Pridržujemo si pravico, da pri določenih ponudbah poljubno omejimo načine plačila na samo enega ali poljubno kombinacijo plačilnih načinov. Takšna sprememba bo jasno zapisana pri sami ponudbi.

7. Cene

Cene vseh ponudb blaga ali storitev so vnaprej določene in vsebujejo DDV. Cene so izražene v evrih (EUR/€). Cene ne vključujejo stroškov dostave blaga.
Cene veljajo za vse kupce vendar le v času trajanja posamezne ponudbe in v primeru plačil navedenih v teh pogojih ter samo na spletni strani www.clariteca.com

Pridržujemo si pravico do spremembe cen, vendar ne po tem, ko je bila kupoprodajna pogodba med Clariteca d.o.o. in kupcem (uporabnikom) že sklenjena.
Ob uporabi kode za popust lahko zaradi zaokroževanja pride do manjše razlike med ceno v košarici in končno ceno zaključenega nakupa.

Promo kode so lahko omejene na določene izdelke. Pri naročilu lahko izkoristite le ENO kodo za popust. Promo kode se ne seštevajo.

Vsaka stranka (z enim e-mail naslovom) lahko le enkrat uporabi aktualno (in aktivno) kodo za popust. Najvišja vrednost naročila ob uporabljeni kodi je 500 €.

8. Odstop od pogodbe

OPIS PRAVICE DO ODSTOPA OD POGODBE ZA FIZIČNE OSEBE (NE VELJA ZA PODJETJA):

Kupec (uporabnik) ima pravico, da v štirinajstih (14) dneh od prevzema naročila podjetju sporoči pisno ali preko elektronske pošte, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Obvestilo o odstopu lahko kupec (uporabnik) pisno ali preko elektronske pošte predloži podjetju preko obrazca (Obrazec za vračilo blaga si lahko natisnete  tukaj) ali z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe. 

V primeru odstopa od pogodbe je kupec (uporabnik) dolžan prejeti artikel vrniti ali po pošti na naslov prodajalca: Clariteca d.o.o., Kuštrinova ulica 4, 1000 Ljubljana, Slovenija ali ga osebno prinese na sedež podjetja. 

Edini strošek, ki bremeni kupca (uporabnika) v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe). Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Da je bil artikel vrnjen v skladu s predpisanim rokom, se šteje, če je bil dostavljen na sedež podjetja ali pa odposlan na sedež podjetja pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo. 

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Kupcu se vrne kupnina z enakim plačilnim sredstvom, kot je bilo plačilo izvedeno, razen če kupec izrecno zahteva uporabo drugega plačilnega sredstva. 

Kupec (uporabnik) mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Kupec artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Kupec sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. 

V primeru vračila blaga, prosimo, da si natisnete obrazec za vračilo blaga, ga ustrezno izpolnite, ga podpišete in nam ga pošljete skupaj z blagom in kopijo računa po pošti na naslov Clariteca d.o.o., Kuštrinova ulica 4, 1000 Ljubljana, Slovenija. Vračilo blaga s priloženim obrazcem lahko opravite tudi osebno na sedežu podjetja. 

Obrazec za vračilo blaga si lahko natisnete tukaj. 

8.1. Vračilo poškodovanih pošiljk 

V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, nas pokličite in pričeli bomo z razreševanjem nastale težave. Mi vam bomo po dogovoru poslali dostavno službo, ki bo prevzela paket v enakem stanju, kot ste ga prejeli (brez da bi karkoli dodali ali odstranili) ter boste izpolnili reklamacijski zapisnik. Skupaj z dostavno službo bomo poskrbeli, da bo reklamacije rešena v najkrajšem možnem času. 

9. Varovanje osebnih podatkov

Clariteca d.o.o. se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov pred izgubo, zlorabo ali nepooblaščenim dostopom v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVPot). Osebni podatki, ki nam jih zaupate, so vaši in to v veliki meri spoštujemo. Zavezujemo se, da podatkov uporabnikov ne bomo delili, prodali ali predali nepooblaščenim osebam.

 

Osebni podatki se zbirajo za namen nemotene izvedbe naročil oz. ponudbe, komunikacijo s kupcem, statistično analizo z namenom izboljšanja delovanja spletnih strani in storitev ter, če se kupec tako odloči, za pošiljanje obvestil, novic in ponudb (preko e-mail-a) vse, dokler ne pošljete zahteve za odjavo. V e-novicah je vključena tudi ekskluzivna ponudba, ki je namenjena samo prijavljenim naročnikom.

Podjetje Clariteca d. o. o. spoštuje zasebnost uporabnikov spletne strani www.clariteca.com in se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke skrbno varovalo in jih brez privolitve ne bo posredovalo tretji osebi oziroma jih ne bo uporabilo drugače kot izključno za zgoraj navedene namene, razen v primerih, ko bi te podatke zahteval pristojni državni organ, ki bi za to imel zakonsko osnovo in v primeru, da obstaja sum zlorabe pri poslovanju s strani uporabnika spletne strani. Clariteca d. o. o. lahko podatke posreduje samo pogodbenemu obdelovalcu podatkov. Dostavnima službama GLS Slovenija in Pošta Slovenije bomo tako zaupali ime in priimek uporabnika, naslov za dostavo, telefonsko številko ter e-mail naslov.

Spletna stran www.clariteca.com za prenos podatkov uporablja SSL varnostni sistem (Secure Socket Layer) in 128-bitno šifriranje (kodiranje). Omenjena tehnologija zagotavlja najučinkovitejšo zaščito, ki jo uporabljajo tudi najuspešnejše banke, da bi zaščitile vse spletne bančne podatke. Uporabo šifriranega prenosa podatkov na spletni strani boste prepoznali po simbolu zaklenjene ključavnice, ki se nahaja na dnu vrstice stanja vašega brskalnika. 

10. Politika uporabe piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. O uporabi piškotkov so obiskovalci obveščeni ob prvem obisku spletne strani, za uporabo nekaterih piškotkov prosimo obiskovalca za njegovo privolitev. Obiskovalec lahko svojo odločitev v zvezi z uporabo piškotkov kadarkoli spremeni na tej spletni strani.

Spletna stran ne posreduje piškotkov zunanjim ponudnikom storitev in jih ne uporablja za prikazovanje reklamnih sporočil.

11. Zaščitene blagovne znamke

Vsebine, objavljene na tem spletnem mestu so naša last in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati brez dovoljenja lastnika.

12. Pritožbe in spori

Clariteca d. o.o. se bo trudila vsako nejasnost, pripombo ali pritožbo razrešiti v čim krajšem možnem času, pri tem pa bo spoštoval zakonodajo (Zakon o varstvu potrošnikov) in se po najboljših močeh trudila doseči dogovor.

Pripombe in pritožbe sprejema administrativni oddelek, obravnava pa jih pravna služba. Uporabnikom so na voljo naslednji kontakti:
– pisno na naslov Clariteca d. o. o., Kuštrinova ulica 4, 1000 Ljubljana, Slovenija
– pisno na elektronski naslov info@clariteca.com
– telefonsko na številko 031250777.

Postopek obravnave je zaupen. V kolikor dogovor ne bo mogoč je za spore pristojno stvarno sodišče v Ljubljani.

Reklamacije v zvezi s kvaliteto ali izpeljavo same ponudbe se rešujejo med kupcem in Clariteca d.o.o.

13. Stvarna napaka

Kupec lahko svoje pravice iz naslova stvarne napake uveljavlja, če o napaki obvesti prodajalca (Clariteca d. o. o.) v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. 

Obvestilo o napaki lahko kupec prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve (2) leti, odkar je bila stvar izročena. Če je predmet pogodbe med prodajalcem in kupcem rabljena stvar, prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mine eno (1) leto, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

Napaka je stvarna:

  • – če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
  • – če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
  • – če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
  • – če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

Kupec, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

  • – odpravi napako na blagu ali
  • – vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
  • – blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
  • vrne plačani znesek.

Če obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi ni sporna, bo podjetje (Clariteca d. o. o.) čim prej, vendar najpozneje v roku osmih (8) dni ugodila kupčevi zahtevi za uveljavljanje stvarne napake. V kolikor je obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi sporen, bo podjetje (Clariteca d. o. o.) najpozneje v osmih (8) dneh pisno odgovorilo na kupčevo zahtevo za uveljavljanje stvarne napake.

Vrnjeno blago pošljite na naš naslov:

Clariteca d. o. o.
Kuštrinova ulica 4
1000 Ljubljana
Slovenija

14. Kontakti podjetja

Clariteca d.o.o.

Kuštrinova ulica 4, 1000 Ljubljana, Slovenija

Matična številka: 9497447000
Davčna številka: SI74180037
Zavezanec za DDV: DA

IBAN: SI56 0284 3026 5608 684
SWIFT BIC KODA: LJBASI2X
BANKA: NLB d.d.

//Tawk widget