Nazaj na vrh

Nasveti za aknasto kožo

Zbrala sem ključne korake kako zmanjšati nastanek blagih aken. Sigurno ti bodo nasveti prišli prav zato uživaj v branju 💗.

1. Čiščenje

Čeprav se nam včasih zdi čiščenje kože odveč, ko pridemo domov utrujeni in bi najraje šli spat z ličili, ga ne smemo izpustiti! To je osnova za bolj zdravo kožo brez nepravilnosti. Na koži se čez dan naberejo plasti odmrlih kožnih celic, bakterije in umazanije, ki lahko povzročijo vnetja, mašijo pore in posledično nastajanje mozoljčkov in aken. Pri aknasti koži uporabi blago čistilo s sestavinami namenjenimi za akne zjutraj in zvečer.

Za učinkovitejše čiščenje uporabi čistilec na oljni osnovi in čistilec na vodni osnovi, da iz obraza raztopiš tako oljno topne kot vodotopne snovi.

2. Menjava kozmetike

Prepogosto menjavanje izdelkov lahko aknasto kožo preobremeni in povzroča draženje ali vnetje. Kozmetičnim izdelkom pusti čas, da delujejo. Učinkovitost sestavin je odvisna od posameznika. Nekateri opazijo razliko čez noč, pri nekaterih pa se rezultati pokažejo šele po nekaj tednih, ko se koža obnovi.

Bodi potrpežljiv/a!

3. Vsebnost olj v izdelkih

Vsebnost komedogenih olj (npr. kokosovo olje) lahko aknasto stanje poslabša, zato se izogibajte izdelkov z veliko vsebnostjo olj. Vendar pa ne zamenjajte olj z vlažilnimi sestavinami! Čeprav uporaba olj ni priporočljiva, je vlaženje aknaste kože z vodotopnimi sestavinami nujno!

Primeri vodotopnih vlažilcev so: Glicerin, Vitamin B5 in Alantoin.

4. Stiskanje mozoljev

Verjetno že veste, da mozoljčkov ni priporočljivo stiskati doma, sploh pa brez uporabe rokavic in razkužila. Čeprav se je težko upreti, poskušajte vnete akne pustiti pri miru ali pa se obrnite na specialiste, ki vam bodo mozoljčke stisnili nadzorovano. Nepravilno stiskanje mozoljčkov lahko privede do poslabšanja ali vnetja.

V primeru, da si ne morete upreti, sledite naslednjim korakom: pred stiskanjem si umijte predel stiskanja in roke, uporabite rokavice in razkužilo, ko končate predel stiskanja in roke spet umijete in nanesite kozmetični izdelek, ki zavira vnetje.

5. Sestavine za akne

Pri nakupu izdelkov za blaženje aken na etiketi preveri sestavine. Izberi izdelek, ki vsebuje:

– Niacinamid, ki lajša simptome blagih do zmernih aken,

– Cink, ki zavira delovanje nekaterih encimov in maščobnih kislin, ki spodbujajo rast bakterij, katere povzročajo akne,

– Vitamin B5, ki prispeva k hitrejši regeneraciji poškodovane kože.

6. Dodaten nasvet

Če si želiš izdelek z vsemi zgoraj naštetimi sestavinami naroči naš serum LUCID, ki smo ga zasnovali prav zate, ki se spopadaš z aknami. Ker pa ti želim pomagati, kot sem pomagala že več kot 500 uporabnicam, ti podarjam še dodatni 10% popust, ki ga lahko koristiš pri nakupu seruma LUCID.