Nazaj na vrh

Kdaj lahko začnem uporabljati anti-age izdelke?

Veliko deklet me je vprašalo, če lahko pri dvajsetih letih že začnejo uporabljati anti-age izdelke in ali to pomeni, da pri štiridesetih letih noben izdelek ne bo več deloval. Dajmo razčistit kdaj lahko začnemo uporabljati anti-age izdelke in kaj to pomeni na dolgi rok.

Naša koža se stara že od mladosti ampak ali lahko to upočasnimo?

Kronološkemu staranju kože, procesu, ki se dogaja vsak dan, se ne moramo izogniti, saj nam je genetsko pogojen. Obstaja pa še druga oblika staranja kože – fotostaranje, ki pa ga lahko upočasnimo. Fotostaranje je posledica izpostavitve UV sevanja (sončne svetlobe), ki smo mu izpostavljeni že od mladosti. UV sevanje povzroči nastanek prostih radikalov, ki uničujejo lipide v koži, proteine (kolagen in elastin) ter nukleinske kisline (DNA). Prosti radikali posredno povzročajo prezgodno staranje, zato se moramo pred njimi zaščititi že v mladosti.

Preventiva je bolj učinkovita kot kurativa.

Uporaba anti-age izdelkov, ki ščitijo pred prostimi radikali zato ni tako nesmiselna že pri dvajsetih letih. Verjemite mi, veliko lažje je uporabljati eno kremo preventivno kot ”sanirati” že globoko nastale gube pri štiridesetih letih.

Kako delujejo anti-age izdelki?

Večina anti-age izdelkov deluje tako, da ščiti kožo pred prostimi radikali z vsebnostjo antioksidantov. Naša ECLIPSE krema vsebuje veliko količino antioksidantov, ki kožo ščitijo pred škodljivimi prostimi radikali.

Koža se na sestavine v npr. kremi Eclipse NE navadi in bodo enako delovale tudi pri štiridesetih letih.

Res je, da se koža lahko navadi na nekatere sestavine in tako posledično njeno delovanje postane bolj ”leno”. To velja za sestavine, ki opravljajo delo namesto kožnih celic ne pa, da bi jim le pomagale in spodbujale k delovanju. V naših izdelkih uporabljamo le sestavine, ki pomagajo koži pri delovanju, saj želimo ohranjati kožo vitalno tudi na dolgi rok. Kremo ECLIPSE lahko brez slabe vesti uporabljate vsak dan, že od dvajsetega leta naprej.

Alternativa sončenju: