Nazaj na vrh

80% žensk ima celulit. Dajmo ga normalizirati!

Statistično naj bi 80% žensk imelo celulit. Jaz sem med njimi! Si tudi ti? V kolikor si moški ga sigurno nimaš. V tem blog zapisu ti bom razložila, zakaj ženske celulit imajo, moški pa ne.

Celulit ni nujno pogojen s prekomerno težo

Celulit je stanje kože, kjer je maščoba značilno porazdeljena – ima takšne vdolbine in izbokline na površini. Najpogosteje pa se pojavlja na področjih telesa s podkožnim maščobnim tkivom, torej na stegnih, zadnjici. Večina misli, da je celulit pogojen z debelostjo, vendar to NE drži. Lahko pa prekomerna telesna teža videz celulita poslabša.

Moški imajo pač srečo

Moški nimajo celulita zaradi razlike v naravni porazdelitvi maščobnega tkiva in v razporeditvi vezivnih vlaken. Če pogledaš spodnjo sliko vidiš, da imajo moški vezivno tkivo razporejeno diagonalno kar preprečuje nastanek izboklin in posledično celulita. Ženske imamo vezivno tkivo razporejeno pravokotno na površino kože kar pomeni, da lahko maščobno tkivo uhaja proti površini in nastanejo izbokline – celulit.

Kako zmanjšati videz celulita

Metod za odstranjevanje celulita je ogromno vendar je njihova učinkovitost vprašljiva. Celulit je nekaj čisto normalnega, konec koncev ga ima 80% žensk. Bolj kot ga bomo v družbi normalizlirali manj deklet in žensk se bo zaradi celulita obremenjevalo.

S tabo vseeno delim nekaj metod, ki so trenutno na voljo, vendar ne odgovarjam za njihovo učinkovitost.

Celulit lahko obvladujemo z zdravo in uravnoteženo prehrano, fizično aktivnostjo, masažo in limfno drenažo (za boljši pretok krvi), pomaga tudi hladno/vroče tuširanje, ki izboljša mikrocirkulacijo.

Obstajajo pa tudi fizikalne in nekatere invazivne metode za odstanjevanje celulita, kot so radiofrekvenčni tretmaji, liposukcija, vakuumska terpaija, ročna in strojna limfna drenaža itd.

Upam, da si užival/a v branju in se veselim kakšnega tvojega komentarja.

//Tawk widget