→ BREZPLAČNA POŠTNINA NAD 50€ ←

Nasveti za problematicno kozo

Serum LUCID

TOP 5 NASVETOV ZA NEGO KOŽE

1. Čiščenje kože

Eden najpomembnejših nasvetov za čiščenje kože je, da si vsak dan umivate obraz z vodo in čistilom, ki je primeren za vaš tip kože. Če imate suho ali občutljivo kožo, poskrbite, da boste uporabili nežen čistilec, ki ne bo izsušil vaše kože. Sredstva za čiščenje, ki vsebujejo alkohol in druga dražila, lahko poškodujejo vašo kožo in povzročijo draženje.

Poleg rednega umivanja obraza je pomembno tudi, da kožo globinsko očistite s pilingom ali masko, da se znebite odmrle kože in sebuma, ki lahko povzroči zamašenost pore. Piling lahko uporabite enkrat do dvakrat tedensko, odvisno od vašega tipa kože, medtem ko lahko masko uporabite manj pogosto, na primer enkrat do dvakrat na mesec.

Ne pozabite, da je pri čiščenju kože pomembno, da se držite preprostih, a učinkovitih rutin in uporabljate kakovostne izdelke, ki so primerne za vaš tip kože.

2. Uporaba kemičnega pilinga (AHA, BHA kisline)

Kemični pilingi so obrazni tretmaji, ki vsebujejo kisline, kot so alfa hidroksi kisline (AHA) in beta hidroksi kisline (BHA), ki pomagajo odstraniti odmrlo kožo in spodbuditi obnovo kože.

AHA kisline delujejo tako, da raztopijo vezi med celicami odmrle kože, kar omogoči njihovo enostavno odstranitev. BHA kisline delujejo tako, da prodrejo v pore in odstranijo sebum, ki lahko povzroči zamašenost pore in aknaste izpuščaje.

Poleg tega lahko AHA in BHA kisline pomagata izboljšati teksturo kože in jo naredita bolj gladko in sijoče. Lahko tudi pomagata zmanjšati vidne pore in izboljšati barvo kože, saj pomagata odstraniti pigmentacijo in rdečico.

V splošnem lahko uporabite kislinski piling enkrat do dvakrat tedensko, odvisno od moči izdelka in vašega tipa kože. Če imate suho ali občutljivo kožo, lahko začnete z manj pogosto uporabo in počasi povečate frekvenco, če vaša koža dobro prenaša izdelek. Če imate mastno ali aknasto kožo, lahko uporabite kislinski piling pogosteje, vendar se posvetujte s svojim zdravnikom ali kozmetičarko o tem, kolikokrat na teden je primeren za vas.

Če želite uporabiti kemični piling, se najprej posvetujte s svojim zdravnikom ali kozmetičarko, da ugotovite, kateri tip kisline je primeren za vaš tip kože. AHA kisline so običajno bolj primerene za suho in občutljivo kožo, medtem ko so BHA kisline bolj primerene za mastno in aknasto kožo.

Pred uporabo kemičnega pilinga se posvetujte s svojim zdravnikom ali kozmetičarko o možnih neželenih učinkih in o tem, kako se zaščititi pred soncem po tretmaju, saj lahko kisline posvetlijo kožo in jo naredijo bolj občutljivo na sončno svetlobo.

Upoštevajte tudi navodila na embalaži izdelka in ne pozabite uporabljati zaščitne kreme z visokim zaščitnim faktorjem po tretmaju, da boste zaščitili svojo kožo pred soncem.

3. Redna uporaba aktivnih sestavin

Nekateri primeri aktivnih sestavin, ki jih lahko uporabite vsak dan, so:

  • Niacinamid: Niacinamid je sestavina, ki se pogosto uporablja v kozmetičnih izdelkih za nego kože. Niacinamid lahko pomaga izboljšati teksturo kože, zmanjšati vidne pore in spodbuditi obnovo kože.

  • Glicerin: Glicerin je sestavina, ki se pogosto uporablja v kozmetičnih izdelkih za nego kože. Glicerin deluje tako, da vlaži kožo in ji pomaga ohranjati vlago.

  • Pantenol: Pantenol je sestavina, ki se pogosto uporablja v kozmetičnih izdelkih za nego kože. Pantenol lahko pomaga vlažiti kožo in ji pomaga ohranjati vlago.

4. Uporaba sončne kreme

Sončna krema je pomemben del vsakodnevne nege kože tudi pozimi. Čeprav se sončna svetloba pozimi manj izpostavlja, lahko sonce še vedno povzroči škodljive učinke na kožo, kot so opekline, staranje kože in pojav kožnega raka.

Zato je pomembno, da uporabljate sončno kremo tudi pozimi, ko se sonce izpostavlja manj. Izberite sončno kremo z ustreznim zaščitnim faktorjem, ki je primeren za vaš tip kože in aktivnosti. Nanesite sončno kremo vsaj 15 minut pred izpostavljanjem soncu in ponovno nanesite po potrebi, da se prepričate, da ste pokrili vso kožo.

Če se boste izpostavljali mrazu in vetru, lahko uporabite tudi hranljivo kremo za obraz, da zaščitite kožo pred suhočo. Hranljive kreme lahko vlažijo kožo in ji pomagajo ohranjati vlago, kar je pomembno za zdrav videz kože pozimi.

Add Your Heading Text Here

Be the First To Know About New Releases or Special Sales.

Sign-up for 30% offer

Sapien a mattis quis nibh orci augue otitus.